Handboll

Fortsatt kval för Anderstorp

2:05 min

Anderstorp får fortsätta att kvala mot allsvenskan. Det står klart, torts att laget förlorat den andra matchen mot Mantorp, med 29-30. Men totalt så vann man matchserien på bättre målskillnad.

Anderstorp hade ett bra utgångsläge inför matchen mot Mantorp idag. De vann den första förkvalsmatchen med 28-22 och hade råd att förlora dagens drabbning med fem mål och ändå ta sig vidare till ett avgörande kval.

Det bjöds inte på någon större handbollmatch i sporthallen. Det var mycket tekniska misstag och uselt målvaktspel hela den första halvleken där ASK hade greppet med 16-14.

I inledningen av den andra halvleken gjorde Mantorp tre raka mål och en viss oro kunde märkas hos hemmalagets spelare. Men den oron visades sig vara obefogad. Anderstorp kom tillbaka och släppte aldrig iväg Mantorp i tillställningen.

I direktkvalet till Allsvenskan ställs nu laget mot HP Warta, som blev tolva i Allsvenskan, i bäst av tre matcher. Inledningen av kvalet inleds nästa söndag med hemmamatch för Anderstorp.

– Det kommer att bli en tuff uppgift rent spelmässigt att vinna över Göteborgslaget, säger lagkaptenen Patrik Söderberg.

– Vi vet hur viktig den första matchen är. Den är oerhört viktigt här på hemmaplan att vi kan vinna. Det blir tungt att förlora.