Hylte/Halmstads herrar vann i första semifinalen - förlust för damerna

1:24 min

Hylte/Halmstads herrar hade inga större problem att vinna den första semifinalen i volleybollens slutspel mot Linköping. Det blev seger med 3-1. Värre var det för damlaget som i sin semifinal förlorade borta mot Engelholm med 3-0.

I tre av de fyra seten spelade Hylte/Halmstads herrar riktigt bra i den första semifinalen i herrarnas slutspel i volleyboll. På den förlorande sidan stod förra årets svenska mästare, Linköping, som fick se sig besegrade med 3-1.

Hylte/Halmstad vann klart de två första seten, 25-20 och 25-16, men kom in i en svacka i det tredje setet som Linköping kunde vinna med 25-19. Hemmalaget återtog kommandot i det fjärde setet och vann det med 25-18 och matchen med 3-1. Alexandro Luna var poängbäst med 18 poäng.

Det som grundlade segern var framför allt ett gediget försvarsspel med bland annat ett bra blockeringsspel. Hylte/Halmstad verkade på det hela taget väldigt laddade och de regerande svenska mästarna Linköping måste prestera bättre i de kommande matcherna om man ska rubba H/H i semifinalspelet. Nästa match spelas i Linköping på onsdag.

För Hylte/Halmstads damer blev det en tung söndagseftermiddag i Ängelholm. Regerande mästarna Engelholm vann på hemmaplan med 3-0 efter setsiffrorna 25-14, 25-23 och 25-21.