Förlust för ÖSK i premiären

1:52 min

En storpublik på Behrn Arena fick se ÖSK förlora årets allsvenska premiär mot Djurgården med 2-0.Det var Örebro som tog kommandot från början, då det var mycket spel på Djurgårdens planhalva. Men efter 17 minuter tvingades förre Djurgårdsspelaren Martin Broberg, som gjorde succé i höstas i ÖSK-tröjan, lämna planen på grund av en lårskada och därefter tappade också ÖSK mycket av sitt spel.

Efter 24 minuter nickade Djurgården in matchens första mål efter en hörna. ÖSK-målvakten Jacob Rinne var helt chanslös när bollen letar sig in i bortre hörnet, framför ett stillastående hemmaförsvar.

Många tillresta Djurgårdssupportrar
Djurgården hade inte vunnit en allsvensk premiär sedan 2009. Men den sviten spräckte laget då de besegrade Örebro på bortaplan med 2-0.

Hela 11 247 åskådare kom för att se söndagskvällens premiär - och gästernas supportrar tog upp mer än en hel kortsida av Behrn arena. Cirka 3 000 tillresta supportrar var på plats.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson, med förflutet i just Örebro, tackade sina fans för stödet på läktaren. 


Det finns en hel del att snacka om för Örebro som inte fick det att stämma varken offensivt eller defensivt

 

Djurgården fortsatte att imponera och efter 55 minuter blev det 2-0 till Djurgården.

ÖSK jagade reducering
Örebro jagade en reducering på slutet, men fick aldrig hål på Djurgårdens målvakt Kenneth Höie. Örebros Robert Åhman Persson hoppas nu på att Örebro inte får en lika tung inledning på säsongen som ifjol.

– Vi ska ha tre poäng med oss från Helsingborg, säger Åhman Persson till Radiosporten.