Gefle fick oavgjort i allsvenska premiären

2:55 min

Jordan Larsson fick växa in i allsvenskan förra året. Nu ska han ta klivet och visst visade jättetalangen vägen direkt när Helsingborg tog en poäng borta (1-1) mot Gefle i premiären.

Radiosportens Christer Jonasson tar ut matchens lirare:
Gefle: Simon Skrabb
Helsingborg: Jordan Larsson

Gefle ska vara tacksamma för poängen eftersom Helsingborg dominerade totalt i den första halvleken där Jordan Larsson var briljant

– Det kändes bra i dag, man har ju längtat efter detta hur länge som helst så det är skönt att det är igång, säger Larsson.

Pappan och tränaren Henrik Larsson tog dock inte ut några svängar i snacket inför premiären.

Det var mest "laget" och "jobba hårt" som gällde men också att våga ta chanserna när de kommer.

Passivt Gefle

Laget och inte minst Jordan Larsson tog de orden till sig - till en början.

Jobbade lugnt och metodiskt, hittade och utnyttjade raskt luckorna hos ett lite väl defensivt, ja snudd på passivt, Gefle i första halvlek.

När Adam Eriksson i nionde minuten tog en löpning på vänsterkanten och med precision skickade in bollen i Gefles straffområde var Jordan Larsson där och mötte upp med en perfekt nickskarv ner i ett av hörnen bakom Emil Hedvall i hemmamålet.

Fjärde målet i karriären för Larsson - som är inne på sin tredje säsong i allsvenskan och som gjorde sina tre övriga allsvenska mål under förra året.

– Vi har en bra kemi i laget där många är involverade, säger Larsson.

Men tålamodet höll sig inte riktigt matchen igenom för Helsingborg som fick nöja sig med en poäng.

Skrabb kvitterade

Nye Geflekaptenen Anders Bååth pratade i pausintervjun om att "höja oss och spela mer aggressivt när vi har bollen" och visst gjorde hemmalaget det i andra då man tog betydligt mer initiativ och satte en tyngre press på Helsingborg.

Det lönade sig.

I 75:e minuten rullade Johan Bertilsson in en boll i målområdet som gästerna inte fick kontroll på.

Det fick i stället nyvärvade Gefles nyvärvade målskytt Simon Skrabb som i fart fick på en fot och styrde in kvitteringen. Skrabb var även nära att överlista Pyzdrowski sex minuter senare men fick nöja sig med ett mål och en poäng.

– Det var en viktig poäng och viktigt för oss att visa att vi är ett bra lag och det handlar om att våga tro på oss själva och spela det spel vi vill och i andra halvlek går vi ut och gör det, säger Gefles tränare Roger Sandberg.


Gefle-Helsingborg 1-1 (0-1)

0-1 Jordan Larsson (9), 1-1 Simon Skrabb (79).

Varningar, Gefle: Johan Oremo, Anders Bååth. Helsingborg: Carl Wede.

Domare: Johan Hamlin, Bro.

Publik: 3 344.

Gefle (4-4-2): Emil Hedvall - Jesper Florén, Joshua Nadeau,? Martin Rauschenberg, Jens Portin - Jonas Lantto, Anders Bååth (Jakob Hjelte 76), Robin Nilsson, Johan Bertilsson - Johan Oremo (Kwame Bonsu 75), Simon Skrabb.

Helsingborg (4-4-2): Matthew Pyzdrowski - Felix Bindelöv, Viktor Ljung (Jesper Björkman 89), Carl Johansson, Adam Eriksson? - Carl Wede, Darijan Bojanic, Johan Mårtensson, Lalawélé Atakora - Linus Hallenius (Matthew Rusike 71), Jordan Larsson.