Många giffare såg Sundsvall spela oavgjort mot AIK

4:04 min

Ungefär 400 Gif Sundsvall-supportrar var på Friends Arena i Solna när laget fick med sig en poäng mot AIK. Den allsvenska premiären slutade 1-1.

Några timmar före avspark samlades supportergruppen Gif08 på en restaurang i Alvik, väster om Stockholm, för att ladda upp inför matchen mot AIK. De var sammanlagt drygt 60 personer.

– Det är roligt att det är många som har tagit sig hit. Det är kanon, det blir fest och trevlig stämning, säger Alexander Fandén.

Efter ett par timmar med öl, mat och bra stämning så tog sig hela gänget till Solna och Friends Arena för att se matchen mellan Gif Sundsvall och det tippade topplaget AIK. Sammanlagt hade cirka 400 Gif Sundsvall-supportrar tagit sig till arenan för att se matchen. 

Gif Sundsvall spelade bra och skapade en del chanser. I matchminut 42 gjorde Rúnar Már Sigurjónsson 1-0 för giffarna, men glädjen var kortvarig. I anfallet efteråt, bara en minut efter 1-0 målet, gjorde AIK mål.

Matchen slutade 1-1. Giffarna fick alltså med sig en poäng från premiären.

– Jag är nöjd. Giffarna spelade bra, säger Gif Sundsvall-supportern Jenny Ahlberg.

Supportern Pelle Risell från Gif08:

– Det känns underbart, känns nästan som en seger. Det var vår första poäng på Friends Arena, säger han.

Även Lasse Lidman, som hade åkt buss från Sundsvall till Solna för att se matchen, var glad efter slutsignalen.

– Det här var över förväntan, säger han. 

Vad tror du om Gif Sundsvalls säsong?

– Under försäsongen sa jag att Sundsvall kommer bli topp fem i år så jag får väl hålla fast vid det, säger han. 

Laget har ju sagt att man har som mål att bli topp tio. 

– Det är för blygt, men kanske mer realistiskt.  

En annan som var på plats på Friends Arena för att se matchen var Nisse Sund. Han flyttade från Sundsvall till Stockholm på 1970-talet och har en speciell relation till både Gif Sundsvall och AIK.

– Jag har alltid gillat Giffarna men är också AIK:are. Födelseort och hjärtat säger Sundsvall, men 40 år i Stockholm gör att AIK också finns i hjärtat, säger han.

Matchens publiksiffra var 23840.