Stenson tvåa i Houston

Henrik Stenson var nära att få till ett särspel om segern i USA-tourtävlingen i golf i Houston. Men missade birdieputten på det sista hålet.

– Jag spar det till en annan gång, säger Stenson.

Underförstått sparar han säkert den putten till ett avgörande i US Masters, årets första major som spelas den här veckan.

Den svenske världssjuan fick nöja sig med andraplatsen i Masters-genrepet, ett slag bakom segraren, amerikanen Jim Herman som tog sin första seger på USA-touren.

Stenson avslutade tävlingen på Houston-banan med en 68-rond, totalt 14 under par.

– All heder till Jimmy, han gjorde det riktigt bra. Jag spelade en stabil runda golf, en del slag var bra, även om de inte var fantastiska, och så satte jag några puttar vid rätt tillfällen, sade Stenson på presskonferensen.

– Jag hade några bra chanser på de sista nio hålen, men jag gjorde ett dåligt bunkerslag på 12:e hålet och missade sedan från knappa två meter. Men annars var det rätt så bra.

Hade han fått i sin 5,5 meter långa birdieputt på det sista hålet hade det blivit särspel. Men putten vek av åt fel håll och Stenson fick nöja sig med andraplatsen i tävlingen.

Han åker nu till Augusta för att spela årets första major, US Masters.

– Jag slår bollen mycket bättre i år än tidigare år vid samma tidpunkt. Det är jag glad för. Och de två senaste dagarna har jag puttat bra, säger han.

– Jag är nöjd med utvecklingen och nu vill jag bygga på självförtroendet. För trots att jag slagit många bra långa järnslag så har jag inte känt mig helt säker. Kan jag bygga på det kommer jag att ha en bra vecka.

Han hoppas också att puttningen ska bli stabil tills Masters börjar på torsdag.

– Som alla vet är puttningen en avgörande faktor om man ska lyckas på Augusta, säger Stenson, som aldrig lyckats riktigt bra i Masters, har en 14-plats som bäst, 2014, och blev 19:e i fjol.

I år får han fira sin 40-årsdag i Augusta, han fyller på tisdagen.

– Jag är i bra form, känner mig inte en dag äldre än 38, säger han.