Så laddar Blekinges bästa fotbollslag inför premiären

I helgen möttes Blekinges tre bästa lag på herrsidan i en minicup där Asarum knep segern framför Mjällby och FK Karlskrona. P4 Blekinge passade på att ta tempen på de tre lagen inför säsongen. 

Hör tränarna berätta längst ner i artikeln. 


För Mjällby är det premiär i division 1 nästa helg. Laget fick 1-1 mot FK Karlskrona i minicupen och förlorade med 0-1 mot Asarum, båda division 2-lag. Vi frågade tränare Patrik "Bagarn" Rosengren vad han tyckte om Mjällbys insats. 

– Den är inte godkänd resultatmässigt. Vi har mycket att jobba på, säger han. 

Inför seriepremiären känner han sig dock förväntansfull.

– Vi har spelat jämna matcher i upptakten. Det gäller bara att vara väl förberedda, säger han. 

"Stolt över killarna"
Till helgen är det premiär för FK Karlskrona i fotbollens division 2. Förra säsongen slutade klubben på andra plats i tabellen och det är ingen hemlighet att de siktar mot division 1 och att vinna serien.

Tränare Anders Torstensson tycker det ser bra ut inför premiären, både i stort och efter helgens minicup mot Mjällby och Asarum. 

– Jag är stolt över killarna. Jag tycker att vi ska vara seriefavoriter. Vi ska vara med och slåss om de översta platserna, säger han. 

Försvarsspelet största styrkan
För Asarum blev det seger i minifotbollscupen på Strandvallen. Seger över Mjällby, ett division 1-lag, och FK Karlskrona som har ambition att vinna division 2.

Det gör såklart att man undrar hur bra Asarum egentligen är den här säsongen. Tränare Paul Scott får svara: 

– Vår styrka är försvarsspelet, det är det vi jobbar med hela tiden. Men det finns alltid saker att förbättra, som vårt spel framåt och bollinnehav, säger han.