Pressmeddelande 2016-04-04

Spansk hetta med Cañizares

På lördag gästspelar den spanske prisbelönte gitarristen Juan Manuel Cañizares, i Berwaldhallen. Tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester spelar han den välkända gitarrkonserten Concierto de Aranjues. Cañizares är professor i flamenco-gitarr vid Escuela Superior de Musice de Catalunya och har fått den prestigefyllda utmärkelsen Premio de la Música 2008. 

Cañizares är den första och ende flamenco-gitarristen som gästspelat med Berlins Filharmoniska Orkester.  På deras Europaturné 2011 spelade han Concierto de Aranjuez under ledning av Sir Simon Rattle i Madrid.

Konserten med Norrköpings Symfoniorkester inleds med de Fallas konsertsvit El Sombrero de Tres Picos, Den trekantiga hatten - en balett som gav tonsättaren de Falla ett internationellt namn. Baletten var som många andra vid den tiden, en beställning av Djagilev, den ryske balettens skapare och ledare.

Norrköpings Symfoniorkester består av 85 yrkesmusiker under ledning av den brittiske chefsdirigent Michael Francis. De anses idag vara en av de mest spännande orkestrarna i Skandinavien. Michael Francis har lett en rad stora orkestrar i Europa och USA.

PROGRAM 9 april kl 15
Gästspel Norrköpings Symfoniorkester (SON)
Michael Francis
dirigent
Cañizares gitarr

DE FALLA: El sombrero de tres picos, svit nr 1 och 2
RODRIGO: Concierto de Aranjuez
DEBUSSY: Iberia RAVEL: La Valse

Konsertintro kl 14:  Michael Francis, chefsdirigent SON, samtalar med Tanja Orraryd, Violin II SON

 

För mer information och beställning av biljetter/bilder kontakta
Inger Söderholm,tf pressansvarig Berwaldhallen, tel. 0709-969599. inger.soderholm@sr.se