Ny sportslig ledning i VIK Hockey

5:35 min

Andreas Appelgren blir ny sportchef och Patrik Zetterberg blir assisterande sportchef i VIK Hockey. Appelgren går alltså från att vara tränare till jobbet som sportchef i klubben.

– Jag har trivts bra från första dagen och VIK Hockey är för mig en storklubb som hör till i toppen av svensk hockey och det är sådana klubbar man vill jobba i, säger Andreas Appelgren.

De som har ryktats under den senaste tiden är nu bekräftat. Andreas Appelgren som tog över som tränare i VIK Hockey i vintras blir nu ny sportchef i klubben och släpper tränarrollen.

– Jag har under de senaste åren fått förfrågningar om sportchefsrollen så det har väckts en tanke för mig att gå vidare och satsa på det och jag tycker det är kul att jobba med människor, gruppdynamik och bygga lag.

Dessutom väljer VIK Hockey att även anställa Patrik Zetterberg som assisterande sportchef. Zetterberg har tidigare varit sportchef på juniorsidan.

Tanken är att de ska jobba tillsammans och fatta beslut tillsammans men där Appelgren har det sista ordet när det gäller herr- och damsidan och Zetterberg över juniorerna och nedåt.

Andreas Appelgren nämner också att han vet om vilket engagemang som finns i stan kring klubben och han vill ha en bättre kommunikation med både sponsorer, supportrar och även tidigare spelare och ledare som han själv benämner som VIK-vänner.

– Jag har förstått under min tid att det har varit funnits lite grupperingar och att det finns folk som varit i klubben tidigare som inte tycker att de är med eller har varit på sidan om. De kommer jag också försöka jobba med och försöka knyta samman hela föreningen och göra det bästa för VIK Hockey.

Ett första uppdrag för nya sportcheferna är att hitta en ny tränare.

– Vi kommer inte ha bråttom i processen utan det är viktigt att det blir rätt personer. En stor del av truppen är satt och vi har en fystränare som är igång och har lagt sommarplaneringen, säger Appelgren.

Andreas Appelgren har skrivit ett kontrakt på 2+1 år och Patrik Zetterberg är tillsvidareanställd.