Ordföranden: Ledarskapet är otroligt viktigt

2:49 min

Trots att VIK Hockeys ekonomiska läge och kommande sparkrav så har klubben råd att satsa på två heltidsanställda sportchefer.

– Det är jätteviktigt att vår verksamhet fortsätter och vi har tagit fram en budget som rekonstruktören har godkänt och som han tror på och ser som en positiv väg framåt, säger VIK Hockeys ordförande Camilla Törngren.

Det arbete som klubben påbörjat när det gäller den sportsliga organisationen fick de pausa då rekonstruktionen inleddes men sedan två veckor tillbaka så har de kunnat köra på igen.

– Vi har jobbat under en ganska lång period med att titta över den sportsliga inriktningen och målbilden har varit att ha tre sportchefer på sikt, men i det här läget valde vi att gå fram med två, säger Törngren.

Under rekonstruktionen har det kommit fram hur mycket pengar som klubben måste få in för att överleva, men de har även nämnt att klubben har ett sparkrav på runt 8 miljoner kronor. Av den anledningen så väcks nog frågan hos supportrarna hur klubben i det här läget har råd med två heltidsanställda sportchefer?

– Jag förstår oron naturligtvis, men vi har gjort en ordentlig budget och vi har också tittat på hela sportorganisationen och sett var vi vill lägga krutet och var vi tror vi kan spara in någonstans.

– För oss är ledarskapet otroligt viktigt om vi ska åstadkomma det vi vill framöver med en klubb som jobbar hela vägen i de sportsliga frågorna så det är ett medvetet val att göra så här.