Kycklingbranschen

Här är mästerkockens bästa kycklingrecept

3:57 min

Siffror från Jordbruksverket visar att vi äter mer och mer kyckling, och att den siffran nästan har fördubblats de senaste 15 åren. Därför är det viktigt att kycklingen också smakar gott.

Anledningen till att vi äter så mycket kyckling är troligtvis Världshälsoorganisationens bud om att rött kött är cancerframkallande.

I och med de preliminära siffrorna från Jordbruksverket, som visar att vi åt mer än 22 kilo kyckling per person förra året, så behövs det bra recept för att få till en god och saftig kyckling.

Därför gästade mästerkocken Hassan Roshandel, som bland annat är känd från TV-programmet Sveriges mästerkock, i dag P4 Jönköping och gav sina bästa tips på hur man tillagar en kyckling.

– Om vi ska prata om kyckling i ugn, så är ska man blanda i lite dragon, salt och peppar, lite paprika och blanda det med smör. Sen lägger du det under skinnet på kycklingen, samtidigt som du lägger lite lök, vitlök och ett par kvistar dragon i buken på kycklingen. Efter nästan en timme så har du en god och saftig kyckling, säger Hassan Roshandel.

Hassans övriga tips hör i spelaren i toppen.