Politikerna kan inte utesluta ökade anslag till Modo hockey

3:52 min

Den högsta politiska ledningen i Örnsköldsvik utesluter inte att det kommunala bidraget på 15 miljoner kronor till Modo hockey och indirekt arenan kommer att öka när laget nu tvingas lämna SHL-ligan.

Örnsköldsviks kommun har ett lån knutet till arenan på 36 miljoner kronor och idag frågar sig Glenn Nordlund, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande, om det finns några alternativ?

– Det brukar inte finnas några alternativ i sådana här sammanhang, har det visat sig. Så ärliga måste vi vara. Vi måste sätta oss ned och titta på detta nu med Modo hockey, säger Glenn Nordlund (S).

– Vi har arenan i våra knän, vad som än händer, konstaterar oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind (C).

2013 skrevs avtalet mellan kommunen och Modo hockey. 15 miljoner årligen, ett avtal som nu med automatik löper ut när Modo lämnar den högsta hockeyligan.
De två politiska blocken var överens om storleken då, nu är frågan vad som händer när Modo får minska sin kostym från 150 miljoner i omsättning till 100 miljoner men där arenan fortfarande kostar 25 miljoner årligen att driva?

Örnsköldsviks kommun har ett lån på 36 miljoner när det gäller arenan
och ska nu möta Modo hockey i nya förhandlingar.

Om det blir mer pengar till Modo hockey, mer än de 15 miljoner som gällt sedan 2013, kommer nästa oundvikliga diskussion, drabbar detta resten av föreningslivet?

– Ja, säger oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind.

– Vi måste prioritera säger Glenn Nordlund, kommunstyrelsens ordförande (S).

Oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind (C) sammanfattar läget så här.

– Det går inte att utesluta något i det här läget, säger Åkerlind. Vi kan dock konstatera att det inte har hänt något speciellt gällande den utredning som startade 2013 och som skulle se till att föreningslivet skulle få nya resurser. På så sätt har inte andra föreningar fått mera resurser. Och händer inget där så får vi stora svårigheter att tillskjuta mer pengar till Modo hockey.