Hanna Järver från Örebro släpper ep

15 min

Hon ses som en av de mer lovande nykomlingarna inom musikbranschen och första ep:n "Närke" handlar delvis om hennes rötter i Örebro.

Så sent som i fredags släppte Hanna Järver den nya singeln "Alabamatröjan". Den handlar om att bara köra på med livet med sina vanliga rutiner utan att ifrågasätta fast man egentligen ska lyssna på sig själv. Hon skriver sina låtar själv. Snart kommer ep:n "Närke".

– Jag sitter mycket hemma eller i en studio som jag har, så den här kom till... ja, jag satt och gjorde tracks och spelade in syntar och sen skrev jag till. Det mesta på en kväll. Det är olika hur fort det tar, ibland går det fort. Vissa låtar kan man få traggla länge innan de "hittar hem".

Hem är idag Stockholm men Örebro känns som hemma eftersom Hanna är uppvuxen i Örebro.

– Jag blev nog ganska uppmuntrad hemifrån tidigt när jag gjorde nåt med musik, berättar hon. Så har jag gått kulturskolan under uppväxten och gått Risbergska musikestet också.

I studion under besöket på P4 Örebro har hon med sig en keyboard och spelar ensam. Men uppsättningen när hon spelar live är fyra som spelar med henne på flera syntar, elgitarr och drumpads.

– Alla kommer från Örebro och Kumla, det är gamla vänner. Det är kul, berättar Hanna.

27 april släpper Hanna sin ep "Närke" som är en samling låtar där många handlar om när Hanna bodde i Örebro eller skarven mellan Örebro och Stockholm med en hel del Örebro- och Kumlareferenser.