Conte tar över Chelsea

Italiens nuvarande förbundskapten Antonio Conte blir ny tränare för Chelsea i sommar.

Antonio Conte tar över Chelsea efter sommarens EM-slutspel, där det italienska landslaget bland annat kommer att ställas mot Sverige i gruppspelet.

– Jag ser fram emot att möta alla i klubben. Chelsea och Premier League syns överallt och klubbens supportrar är passionerade. Jag är lycklig över att det nu är klart, säger italienaren till klubbens hemsida.

Conte har skrivit på för tre år och ersätter Guus Hiddink, som var en tillfällig lösning sedan José Mourinho fått sparken.

Den förre Lecce- och Juventus-stjärnan blev efter sin aktiva karriär en framgångsrik tränare. Han ledde Juventus till tre raka serie A-titlar 2012-2014.

Han har varit förbundskapten i Italien sedan 2014. Under hans ledning har Italien inte förlorat en enda av tio spelade landskamper. Italien spelar i Sveriges grupp i EM, tillsammans med Belgien och Irland.

– Jag är glad att det blivit klart redan nu så det kan bli slut på alla spekulationer. Jag fortsätter att fokusera på mitt jobb med det italienska landslaget och vill vänta med att prata om Chelsea till efter EM.