Ilska mot trafikstrul inför Bajens fotbollsmatch

3:23 min

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) är upprörd över att busstrafiken stängs av vid Gullmarsplan i samband med Hammarbys premiärmatch.

Ikväll spelar Bajen sin premiärmatch i årets Allsvenska. Traditionsenligt marcherar då tusentals supportrar från Medborgarplatsen till matchen, som hålls på Tele2-arena.

Som en konsekvens stängs busstrafiken vid Gullmarsplan av under kvällen. För de som brukar resa till och från till exempel Tyresö, får byta bussen på  andra ställen i söderort.

Detta är något som inte alls går för sig, tycker trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons. Han är så upprörd över beslutet att han i en tweet bland annat skriver att han tycker att det är fullkomligt orimligt att kollektrafiken stängs ner under rusningstrafik.

Det är inte bara orimligt, det är oacceptabelt att trafiken i centrala Stockholm ska släckas ned på detta sätt. Därtill mitt i rusningstid. Detta blir ännu ett av en lång rad exempel på senare tid där polisens låter hederlig folk stå tillbaka. Jag anser att frågan om polisens resurser och prioriteringar i Stockholm nu måste lyftas till ansvarig minister i regeringen.

 Christoffer Tamsons ifrågasätter polisens prioriteringar.

– Vi har i närtid sett ett flertal tillfällen där polisen, på grund av bristande resurser, eller andra prioriteringar, nedvärderar stockholmarnas vardag och stockholmarnas kollektivtrafik och då just kopplat till större idrottsevenemang.

Tamsons menar att det behövs en diskussion om polisens resurser och prioriteringar.

– Då måste vi ställas oss frågan, är det rimligt att polisen gör bedömningen att Stockholm inte klarar av ha större evenemang, idrottsevenemang eller annat, med mindre än att vi ska släcka ned kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons.