Vårdanställd i Lysekil kommer att åtalas efter dödsfall

En anställd som kastade en äldre kvinna på sängen så bryskt att hon senare avled av sina skador kommer att åtalas under veckan. Det bekräftar polisen för P4 Väst. 

Det var i september 2015 som den vårdanställde ska ha behandlat en kvinna på äldreboendet så bryskt att hon senare avled. Enligt kommunens dåvarande socialchef Magnus Hulting sa i höstas till P4 Väst att han aldrig hade varit med om en så allvarlig händelse under sina 38 år i arbetslivet. 

Den vårdanställde ska vid ett tillfälle släpat en kvinnan längs golvet i ett 15-tal meter. Vid ett annat tillfälle ska en kvinna blivit upplyft och kastat på sängen så bryskt att hon drabbades av en fraktur, och senare avled kvinnan av sina skador. 

Kommunen fick veta om händelserna först flera veckor efter det inträffade. Man polisanmälde då den vårdanställde. 

Enligt uppgifter till P4 Väst kommer den vårdanställde att under veckan åtalas. Det är inte känt vad brottsrubriceringen är, men i ett första skede rubricerade man händelsen som vållande till kroppsskada. 

Den vårdanställde blev först avstängd från sin tjänst inom äldreomsorgen. Senare avskedades personen från Lysekils kommun.