Mats Strandberg aktuell med sin första barnbok

3:58 min

Efter framgångarna med Cirkeln och Färjan är Mats Strandberg, från Fagersta, aktuell med första delen i en barnbokstrilogi, Monstret i natten

Monstret i natten är skapad i nära samarbete med serietecknaren och illustratören Sofia Falkenhem, och är den första av tre planerade böcker i serien "Monstret Frank"Monstret i natten ges ut i april 2016. Del 2, Monstret på cirkusen, kommer i september 2016 och i januari 2017 kommer del 3, Monstret och människorna.
Serien handlar om monster och människor, om rädsla för det okända, om att inte passa in och om att hitta sin egen flock - när man minst anar det.

Skräckälskaren Mats Strandberg presenterar här en alldeles egen twist på den klassiska varulvsmyten, där det myllrar av skräckreferenser och igenkänning även för vuxna läsare.

- Jag har försökt skriva just en bok som jag själv hade älskat när jag gick på lågstadiet. Jag ville ha spänning, men som vuxen kan jag också se att jag drogs till berättelser som hade stänk av vemod i sig, säger Mats Strandberg.

Efter succén med Cirkeln och Färjan, känner du någon press på dig nu inför att ge ut fler böcker?

– Ja, fast det är ju också ett lyxproblem. Det är fantastiskt att veta att folk väntar på det jag skapar. Jag hade mer prestationsångest när jag skrev Färjan eftersom det var min första vuxenroman.