Brynäs värvar – Örebro och FBK rensar

Gävlelaget har gjort klart med en ny målvakt och en forward. Örebro skickar i väg ett antal importer och några trotjänare, och Färjestad släpper nio spelare.

Brynäs har gjort klart med två nya spelare till nästa års SHL-säsong i ishockey. Det är målvakten David Rautio och forwarden Gustaf Thorell som båda skrivit på för två år.

Rautio, 30, kommer närmast från Linköping där han spelat de två senaste säsongerna.

"Han har en erfarenhet som kommer att ge oss ett mycket bra målvaktspar tillsammans med Felix Sandström", säger sportchefen Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Thorell, 26, har spelat i allsvenska Karlskoga de två senaste säsongerna.


Sju spelare får lämna SHL-klubben Örebro Hockey. Det är finländarna Joonas Jalvanti, Marko Anttila och Ville Viitaluorna samt tjecken Jakub Krejcik.

De övriga är målvakten Henrik Lundberg samt centrarna Anders Eriksson, 31 år, och Henrik Löwdahl, 34-åringen som redan tackat för sig.

– Delvis handlar det om en föryngring av truppen, säger general managern Pontus Gustafsson till Nerikes Allehanda.

Två trotjänare får nya kontrakt. Det är forwardspelarna Johan Wiklander och Marcus Weinstock som fått förlängt med 1+1 år.


Färjestad har nu släppt nio spelare vars kontrakt inte förnyas. Dessa är Johan Olofsson, August Gunnarsson, Martin Röymark, Johan Persson, Niklas Arell, Justin Pogge, Daniel Gunnarsson, Travis Turnbull och Antti Tyrväinen.

– Det är en tuff del av jobbet, men den värld vi lever i ser ut så här och avsked är alltid tråkigt, säger sportchefen Leif Carlsson på klubbens hemsida.