Guide: Luleå hoppas bryta trenden i semifinalen

I kväll avgörs den andra semifinalen i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Frölunda. Radiosporten ger er förutsättningarna inför matchen.

Frölunda leder med 1-0 i matcher efter 1-0-segern hemma i Göteborg. Elias Fälths skott från blålinjen i tredje perioden avgjorde då. 

I kväll är det match i Luleå och hemmalaget blir utan Jacob Micflikier som klev av i lördags. Från Luleåhåll tonar man ner skadan, men kanadensaren kommer inte till spel i kväll.

Luleå hoppas på trendbrott

I grundserien vann Luleå en match – Frölunda tre. Göteborgarna vann det senaste mötet i Luleå, lagens sista möte i grundserien, för en månad sedan. Resultatet då: 0-1 efter förlängning.

Så målsnålt i två raka matcher – och Luleå nollat i två raka. Dessutom har ingen forward i något av lagen gjort mål i de två senaste mötena. Hur som helst – trendbrott behövs i kväll för norrbottningarna. 

Sett till de senaste mötena kan man förmoda att Frölundas målvakt Lasse Johansson och Luleås dito Joel Lassinantti lär fortsätta ha fin räddningsstatistik även i kväll. Lasse Johansson är bäst i slutspelet i räddningsprocent – 95,38. Luleås Joel Lassinantti är tvåa på 93,71.

Special teams ett hemmavapen

Luleås special teams har levererat hittills i slutspelet. Både i powerplay och i boxplay har man varit vassast hittills. I PP leder man den tabellen på 27,27 procent. Frölunda står på 20 procent. I BP leder Luleå statistiken på 91,67 procent – Frölunda står på blygsamma 76,47.