Trelleborg

Efterlängtad återkomst för Trelleborgs FF

3:58 min

Tre års väntan är över. I dag gör Trelleborgs FF comeback i Superettan och i premiären väntar Värnamo hemma på Vångavallen.

Målvakten Fredrik Persson gör i år sin 15:e säsong på elitnivå för Trelleborgs FF. Han har varit med på den långa resan från Allsvenskan till division 1. Han säger att hela laget ser fram emot att återigen tillhöra landets näst högsta serie.

– Vi har spelat på bakgatorna ett tag och nu tar vi steget in i farstun. Nu får vi etablera oss här innan vi försöker ta oss in i finrummet, säger han.

Tre långa år i division 1 behövdes innan klubben fick ordning i leden och förra året gjorde vad som krävdes för att ta steget tillbaka upp.

– De två åren när vi åkte rakt genom seriesystemet tog hårt på alla runt om klubben och i klubben. Det märktes också på fansen. Vi fick ta ett extremt stålbad och skrubba oss med sandpapper. Det var bra för klubben att inte leva i en fantasivärld, säger Fredrik Persson.

I januari i år anställde Trelleborgs FF den gamle Malmö FF-profilen Hasse Mattisson i en kombinerad roll som försäljningschef och tränare för klubbens juniorlag. Han säger att optimismen i föreningen har kommit tillbaka tack vare avancemanget till Superettan.

– Jag tror det betyder jättemycket. Det har varit kämpiga år. Man gjorde en bra placering i Allsvenskan för ett antal år sen och sen spändes nog bågen för hårt. Istället blev det platt fall, säger han.

Det platta fallet som Hasse Mattisson pratar om är att klubbens fina femteplats i Allsvenskan 2010 följdes upp av att åka ur serien året därpå. Nästa år blev ett nytt fiasko och klubben åkte ur Superettan. Nu när klubben är tillbaka är ambitionsnivån inte lika hög.

– Målsättningen är att etablera oss i Superettan. Alla har en dröm om Allsvenskan men vi ligger lågt med det, säger Hasse Mattisson.

TFF-supportern Christian Svensson har en signerad matchtröja från senaste sejouren i Allsvenskan hängandes på väggen på hans kontor. När det kommer till att tippa kvällens match är han bergsäker.

– 3-1 till oss. Det säger jag inför alla hemmamatcher!