Krav på större hemmarena för FBC Kalmarsund i Svenska Superligan

1:22 min

Tuffare krav kommer att ställas på FBC Kalmarsunds hemmaarena i Svenska Superligan, SSL. Klubbens nuvarande hemmaplan i Kalmar Sportcenter lever inte upp till ligans regler och matcher riskerar att flyttas till Växjö.

Efter att FBC Kalmarsunds innebandydamer i helgen tog steget upp till Superligan, den högsta ligan i Sverige så ställs högre krav på klubbens hemmarena.

– Vi behöver mer sittplatser och mer utrymme runt planen för filmkameror eftersom det kommer att bli tv-sända matcher. Men det är inte start på säsongen ännu, säger FBC Kalmarsunds ordförande Ted Linde.

Klubbens ordförande tror också att klubben kan få dispens för att spela sina matcher i Kalmar. Närmsta godkända arena finns i Växjö men han tror inte att det kan bli aktuellt med spel där:

– Det hoppas jag inte. Men vi är inte där ännu, det är så mycket annat vi måste förbereda. Men jag tror att det här kommer bli jättebra i slutändan, säger Ted Linde.

Idag var hela spelartruppen och klubbens ledare inbjuda till en lunch på Stadshuset i Kalmar när kommunen ville fira FBC:s framgångar på planen.

Och kommunalråd i Kalmar Johan Persson (S) tror att laget kommer spela sina matcher i Kalmar även i fortsättningen men just nu finns inga planer på en nybyggd eller förbättrad innebandyhall:

– Nej matcherna kommer inte flyttas till Växjö. Vi har en pågående dialog med FBC Kalmarsund och har haft det ett bra tag. Jag är hoppfull om att vi ska hitta en gemensam lösning. Att vi ska avsluta diskusionen på ett bra sätt för alla parter, säger Johan Persson.