Uppsalabo bakom hashtag om båtvåldtäkterna

1:00 min

Efter nyheten i onsdag om att fyra män gripits misstänkta för grov våldtäkt under en studentkryssning. På Twitter har det blivit mycket diskussion under hashtagen Flickanombord som skapades av Uppsalabon Emma Norrman

I onsdags kom nyheten att fyra män gripits misstänkta för grov våldtäkt under en studentkryssning. På Twitter har det blivit mycket diskussion efter det här - många twittrar under hashtagen Flickanombord.

18-åriga Emma Norrman från Uppsala, som också åkt på en sån här studentkryssning, är den som startat den här hashtagen.

– Det finns tydligen så himla många andra tjejer bakom det här som känner samma sak eller varit med om samma sak. Det är viktigt att vi visar tjejen som utsattes för det här att vi tror på henne och att vi backar henne, säger Norrberg.

Du var själv med på en studentkryssning i samband med det här?

– Ja, jag var på den första kryssningen. INte den andra kryssningen som den här tjejen va med på.Men jag har gått i samma korridorer som den här tjejen. Folk har tafsat på en och försökt få med en i hyttar. Det händer saker hela tiden, säger Emma Norrman.

Den här hashtagen har nått fram till den här tjejen?

– Ja det stämmer. En tjej som var kompis till henne skrev till mig och berättade att hon som var offret hade tittat igenom hashtagen och blivit jätteglad. Det värmde jättemycket, säger Norrman.