Bråk mellan Luleå och Frölunda på uppvärmning: ”Förnedrande”

0:28 min

Det var minst sagt grinigt när Luleå och Frölunda värmde upp inför semifinal två i SM-slutspelet. Storbråk – innan matchen ens börjat.

Det var uppretat mellan Luleå och Frölunda redan på uppvärmningen inför kvällens andra semifinalmöte mellan lagen.

Flera spelare ur båda lagen började gruffa vid mittzon och även slag utdelades under några kaotiska sekunder.

Det var väl inte ett slagsmål i den bemärkelsen men näst intill. Några jabbar från spelare i ansiktet på varandra. Förnedrande, när vuxna grabbar håller på och töntar sig på det viset.

Hos vissa av spelarna kunde man skönja lite lättsamma leenden, trots rabaldret – bland annat från Frölundas Joel Lundqvist.

– Jag har ingen aning, jag såg inte vad som hände, säger Luleås tränare Joakim Fagervall om situationen till C More.

Tv-bilder visar att en spelare i Frölunda fick en puck skickad på sig i maghöjd från en motståndare vilket kan ha varit upprinnelsen till irritationen och jättebråket.

Bilderna visar Luleås Jonathan Granström som den ”skyldige” till aktionen när han träffade Joey Crabb. Men Granström försvarar sin handling med att påtala att Crabb var den som syndade först.

– Det är de som startar ett bråk där när han nummer 15 (Joey Crabb) skjuter en puck på Emil Sylvegård. Det är klart att det är grinigt när något sådant händer, Jonathan Granström Radiosporten efter matchen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var missnöjd med att spelarna tappade disciplinen redan innan matchen startat.

– Det är inget vi eftersträvar, vi vill spela ishockey. Jag vet inte vad som utlöste det där, säger Roger Rönnberg till C More.

Radiosportens Magnus Wahlman var på plats och tog denna bild i samband med bråket.