Så ska HV71 bli ett topplag igen

7:15 min

Topp 6 nästa säsong. Det är målsättningen för HV71 som på en informationsträff för medlemmar, sponsorer och publik berättade hur man ska nå dit.

Efter ett par magra år både resultatmässigt och ekonomiskt har HV stakat ut en väg som ska göra klubben till ett topplag igen inom ett par år.

- Målsättningen är att bli bärande och ledande över tid, säger sportchef Johan Hult.

Topp 6 nästa säsong och topp 4 året därpå. HV71 har intagit en något försiktigare position där man inte letar snabba resultat och genvägar utan vill bygga på längre sikt. HV71 presenterade en plan där man ska arbeta efter tre nyckelord: vill, hur och vara.

Sammanfattar man det kort kan man bland annat säga att HV vill ta flera mindre steg, att utveckla de spelare man har och bygga på en stomme och kontinuitet. Lägstanivån måste bli högre och spelarna ska ställa högre krav på varandra. Man ska vara bättre anpassade för den hockey som spelas i SHL, men mycket fart och intensitet.

Dyr spelarbudget

HV71 har en spelarbudget som ligger i toppklass i SHL, en summa som det nästan aldrig talas högt om. Nu avslöjades det att spelarbudgeten ändå ligger på drygt 50 miljoner kronor per säsong, mer än vad som tidigare varit känt.

För säsongen 2015/16 kommer det att bli ett negativt resultat. På intäktssidan handlar det om mindre publikintäkter och om att SHL centralt inte lyckades sälja reklamen i mittcirkeln.

- Vi har 13 miljoner mindre i utgifter, men räknar med ett minusresultat. Efter grundserien var prognosen minus fyra miljoner, men med tre slutspelsmatcher blir det något bättre. Spelarbudgeten för nästa säsong blir densamma som för i år, men lägre än den var 2014/15, berättade klubbdirektör Agne Bengtsson.

Till kommande säsong räknar man med ett överskott på tre miljoner kronor, sett över grundserien.

HV71 letar spets

En målvakt, sju backar och tretton forwards är kontrakterade för nästa säsong.

- Vi ska ha en målvakt till men utgår från att Pettersson-Wentzel är förstemålvakt. Vi ska ha en eller två backar till och där letar vi spets. Och vi ska ha två forwards till och då kan det handla om både spets och bredd, sade Johan Hult.