Asper inblandad i Panama-skandalen

Den tidigare svenske landslagsmålvakten Mattias Asper är en av de fotbollsspelare som använt sig av brevlådeföretag, uppger SVT Sport. Asper har dock inte gjort någonting olagligt.

I det världsomspännande avslöjandet om skattesmitning och penningtvätt via en Panama-baserad advokatbyrå så har flera fotbollsspelare varit inblandade.

Nu uppger SVT Sport att även den spanska fotbollsklubben Real Sociedad är inblandade, och att ett av namnen som förekommer är Mattias Asper. Läs hela artikeln här.

– Jag var inte speciellt insatt i hur det skedde generellt. Det var så jag trodde det fungerade, eller tror. Det var så jag fick det presenterat för mig, och det var liksom ingenting som var konstigt på det sättet, säger Asper till SVT.

Mattias Asper gjorde senare även en självrättelse för taxeringsåren 2008 till 2011.

– Jag kan inte säga mycket mer än att hänvisa till att jag gjorde en självrättelse för några år sedan. Man blir mer medveten, ju äldre man blir så blir man kanske mer medveten om verkligheten. Man inser att man kanske ska bo i Sverige resten av livet. Då fanns det saker som jag var tvungen att visa, säger Asper.

Det är ännu inte klarlagt om de inblandade i Panama-härvan har begått ett brott.

– Det är inte olagligt att ha ett brevlådeföretag men det skapar möjligheter att begå skattebrott, säger ekots ekonomireporter Claes Aronsson till Fotbollsarena.

Hör mer om fotbollsankytningen i Panama-härvan i veckans Fotbollsarena.