Böcker tog Pixbo till SM-final

1:32 min

Grundseriesegraren Pixbo är klart för SM-finalen i innebandy efter 3-0 i matcher mot Endre i semifinalen.

Landslagsesset Anna Jakobsson gjorde vad hon kunde för att ta serien till en fjärde match men hennes tre mål räckte bara till en uddamålsförlust, 3-4.

Caroline Böcker gjorde det matchavgörande målet när hon satte 4-2 en och en halv minut efter att Jakobsson reducerat i början av den tredje perioden.

– Vi har ett starkt lag som jobbar ihop hela tiden. Vi orkar mycket mer än vad de gör och det är det som visar sig på slutet, säger Böcker till Radiosporten.

I herrsemifinalen kvitterade Linköping till 2-2 i matcher mot Dalen efter en dramatisk straffseger. Lagens fjärde semifinal slutade 8-7.

Huvuddelen av de 1 420 åskådarna räknade nog in hemmasegern när Linköping vände 2-4 till 7-5 – men kvällens assistkung Jonas Svahn bäddade först för Jim Johanssons reducering och med fyra sekunder kvar av ordinarie tid för Ketil Kronbergs tredje mål, 7-7.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen lade Linköpings målvakt Robin Laakso beslag på hjälterollen. Han räddade tre av Dalens fyra försök. Tjecken Matej Jendrisak bokfördes för det avgörande målet.


MATCHFAKTA

Semifinal, dam

Pixbo-Endre 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

Pixbo: Julia Larsson, Ida Sundberg, Frida Ahlstrand, Caroline Böcker.
Endre: Anna Jakobsson 3.

Publik: 545.

Pixbo vidare med 3-0 i matcher. 


Semifinal, herr

Linköping-Dalen 8-7 e str (2-2, 0-2, 5-3, 0-0, 1-0)  

Linköping: Anton Karlsson 2, Tobias Gustafsson 2, Christian Mattsson, Eric Björk, Martin Karlsson.
Dalen: Ketil Kronberg 3, Jim Johansson 2, Alexander Bodén, Anton Åkerlund.

Publik: 1 420.

2-2 i matcher.