Invånare flyr efter stridigheter

1:07 min

Under natten och morgonen har det varit oroligt i Kongo-Brazzaville. Vittnen har rapporterat om skottlossning och nerbrända polisstationer i huvudstaden.

Under den tidiga morgonen hördes intensiv skottlossning i Barazzavilles södra del kallad Makelekele som är lite av ett fäste för oppositionen. Periodvis hördes skotten över Kongo-floden till Kinshasa i grannlandet.

Vittnen rapporterar om beväpnade män som öppnade eld mot polis och militär och att minst två polisstationer satts i brand. Det talas också om att många flytt området mot de centrala delarna av staden.

Det är ännu oklart vilka de beväpnade männen är, men en del spekulerar kring om det kan röra sig om Ninja-milisen som en gång i slutet på 90-talet stred mot regeringen i ett kort inbördeskrig som varade då. Missnöjet har växt i landet efter det att landets president Denis Sassou Nguesso, som suttit vid makten i sammanlagt 32 år, omvaldes i ett mycket omstritt val den 20 mars.

Oppositionen har anklagat regeringen för omfattande fusk och skottlossningen idag kommer samtidigt som konstitutionsdomstolen granskar valresultatet. Regeringen har fått kritik för att inte bara trakassera oppositionspolitiker utan också journalister och för att ha släckt ner all kommunikation kring valdagen.