Presidentvalet i USA

Sanders och Cruz leder i Wisconsin

1:55 min

I dag är det primärval i den amerikanska delstaten Wisconsin, och det ser ut att bli ett resultat som förändrar utsikterna för resten av primärvalskampanjen. I Wisconsin är det uppstickarna - Ted Cruz hos republikanerna och Bernie Sanders hos demokraterna - som ligger bäst till för att vinna.

I Bernie Sanders kampanjhögkvarter på sjätte våningen i ett hus i centrala Madison, huvudstaden i Wisconsin, planeras de sista stegen i valkampanjen - och det är något av segerstämning i luften. Opinionsundersökningarna tyder på att den socialdemokratiskt inriktade Sanders kan komma att vinna med några procentenheter mot huvudkandidaten Hillary Clinton.

– Jag har sett ett rent fenomenalt stöd för Sanders, större än något tidigare, säger Pat Detemple och då var han ändå med i kampanjen för Barack Obama inför 2008.

Den 64-årige Detemple har tagit ledigt från sitt datajobb för att på heltid ägna sig åt Sanders kampanj, det är för att Sanders är den enda som på allvar vill göra något åt den ökande ojämlikheten i USA, säger han.

Om folk verkligen går och röstar så vinner vi med bred marginal och det kommer att visa att Sanders kampanj är något att räkna med, tror Detemple.

Skulle Sanders segra i Wisconsin så har han i så fall vunnit sex av de senaste sju delstaterna - men Hillary Clintons försprång är ändå så stort att det är hart när omöjligt att komma ifatt.

På den republikanska sidan har fastighetsmogulen Donald Trumps valkampanj i Wisconsin varit något av en katastrof; den allra senaste opinionsundersökningen visar i och för sig att han kommit tillbaka lite men den värdekonservative Texassenatorn Ted Cruz ser ändå ut att vinna.

Åtminstone verkar Trumps möjligheter att få ihop till en majoritet av delegaterna på republikanernas konvent i sommar att minska.