42-årige Björndalen lägger INTE av

Han är 42 år, tidernas mest medaljbehängde vinterolympier och en levande legendar. Men färdig med skidskyttet? Inte då.

På en presskonferens i Oslo på tisdagen meddelade Ole Einar Bjørndalen att han fortsätter tävla nästa säsong.

Många hade trott att hemma-VM i mars, där den norske stjärnan tog två silvermedaljer, skulle bli hans avskedsföreställning. Men succén sporrade i stället 42-åringen att förlänga den framgångsrika karriären ytterligare.

– Jag hade ett fantastiskt 2002, då jag vann fyra OS-guld. Många experter och medier tyckte att jag skulle lägga av när jag var på topp, men det hade jag inte en tanke på, säger Bjørndalen vid en presskonferens i Oslo.

Han berättar vidare om de framgångsrika åren på 2000-talet, men att det började bli tufft för honom 2012 och 2013.

– Jag började bli gammal och då började det igen. Experterna tyckte att jag skulle lägga av, och jag bestämde mig för att köra vidare. Nu är det 2016 och jag är 42 år gammal. Och nu är jag enig med experterna - som tycker att jag borde köra vidare, säger han med ett leende.

Bjørndalen har tagit 13 OS-medaljer och 44 VM-medaljer. Fyra av VM-medaljerna tog han i Oslo-VM tidigare i vinter, guld i stafett, två individuella silver och ett brons.

Vid presskonferensen berättade Bjørndalen att han och den vitryska skidskyttestjärnan Darja Domratjeva väntar barn till hösten.