Laholm svänger om "vuxendel" på nakenbad

0:53 min

Ingen dum idé alls att även dela in nakenbadet till en vuxendel. Så lät det från kommunledningen i Laholm förra året. Men nu har man ändrat sig.

– Elisabet Babic tyckte ju att det var en jättebra idé att man avdelade stranden, men hon skrev nog det innan hon tänkte efter hur hon skulle kunna driva igenom det politiskt, säger Jonas Bengtsson från föreningen Lustkammaren, som beskriver sig som en löst sammansatt grupp av sexuellt nyfikna och frisinnade människor som njuter av livet tillsammans med likasinnade.

Det är det populära nakenbadet i Mellbystrand som ställer till huvudbry för de styrande politikerna och tjänstemännen i Laholms kommun.

Stranden lockar till sig många nakenbadare varje år men också även sexsugna par och swingers vilka passar på att rumla runt nere på stranden och i buskarna uppe bland stranddynorna.

Detta har ju förekommit under hela 1900-talet, så sex på Mellbystrand är ingen ny företeelse.

Förra året röjdes strandskogen på buskarna och träd så att de sexuella aktiviteterna blev mer synliga för besökare på nudiststranden samtidigt som fluktare flockades, vilket gjorde att klagomålen ökade på dem som hade sex med varandra.