Förmiddag med Helene

Lars lever sin dröm

3:20 min

I morse fick du höra om 10-åriga Vilmer som ska få träna med sitt favoritlag i fotboll FC Barcelona. I Förmiddag med Helene hör du om fotografen Lars Brundin som blir rockstjärna och ger ut egen platta, som 50-års present till sig själv.

Lars Brundin har en dröm. En dröm om att få ge ut en skiva i eget namn. En dröm han har haft med sig ganska länge, men inte riktigt tagit tag i.

När hans dotter påpekade att det väl aldrig är för sent, tog han tag i sin dröm. Började skriva låtar, bokade en lokal för att kunna framföra låtarna, tog kontakt med sina musikerkompisar, repade lite och gick sedan in i en inspelningsstudio där han spelade in 13 låtar.

Men hur fixar man ett skivkontrakt? Lars tog kontrakt med tre olika skivbolag, som han tänkte kunde passa hans genre. Två av bolagen visade inget intresse, men plötsligt hände det! Skivbolag nummer tre hörde av sig och ville ge ut Lars skiva. Första singeln "Dansar med ryggen mot din grav" har release 15 april och sedan blir det releasefest för debutplattan "Hotel Royal" på Victoriateatern i Malmö den 23 april live med hela bandet och gäster.

Du träffar Lars i dagens Förmiddag med Helene