Insamling har sprängt halvmiljongränsen

1:26 min

300 privatpersoner och företag har skänkt pengar till Edsbyns bandyförening. Insamlingen som drog i gång för fyra veckor sedan har rekordsnabbt fått in 527 000 kronor. Målet är en miljon kronor.

– Ja, det känns makalöst bra måste jag säga. Det är helt fantastiskt, säger Thomas Mårtens, marknadsansvarig i Edsbyns bandyförening. 

Är du överraskad över responsen?

– Det är klart att vi är överraskade. Men när vi väl bestämmer oss för att göra saker tillsammans, så brukar det alltid bli bra. Men det är klart, det har gått fortare att komma upp i de här summorna än vi trodde, säger Thomas Mårtens.

Pengarna ska gå till en elitsatsning där syftet är att Edsbyn ska bli Sveriges bästa bandylag.

– Vi vill berätta utåt att vi vill satsa. Jag tror inte att alla förstår det alla gånger och man måste vara väldigt tydlig. Vår vision är att vi vill bli bäst i bandy-Sverige, säger Thomas Mårtens.

När ska ni ha nått miljonen?

– Vi satte väl inte direkt någon tidsram, men i början pratade vi om att det vore helt makalöst om vi kunde nå det här före midsommar. Nu har vi passerat delmålet på fyra veckor så det kan gå fortare än vi trodde från början, säger Thomas Mårtens.