Helsingborg

Helsingborgare kan bli årets veterinär

3:00 min

Helsingborgaren Elisabeth Ellström är en av de fem finalisterna i årets upplaga av Djurklinik 2016. Ett pris där djurägare får rösta fram den bästa veterinären i Sverige.

– Om jag måste välja ett djur som favorit så är det katt. Det är speciella på ett sätt som inte andra djur är.

Elisabeth Ellström som både är VD och veterinär på en djurklinik i Helsingborg tycker att det är svårt att säga vilket djur som är det allra bästa.

Hon har varit veterinär i 25 år och säger att människor i större utsträckning har mer djur runt omkring sig och är mer intresserad av att se på djurfilmer på sociala medier.

– Jag tror att människor behöver djur för att må bra. Det finns det vetenskapliga studier på.

Elisabeth hävdar att hon ser en generell trend där människor är allt mer engagerade i sina djur, de är beredda att lägga tid och pengar på ett helt annat sätt än man gjorde för.

- Jag tror att det finns en trend i samhället överlag där människor har mer intresse och tid att engagera sig, säger hon.

Det finns också nya grupper av djurägare. Exempelvis ser hon fler unga par utan barn som skaffar djur innan de skaffar barn.

Vad tänkte du när du fick höra att du var nominerad till årets djurklinik?

- Jag blev jätteglad förstås, men väldigt förvånad.

Elisabeth tror att en av anledningarna till nomineringen är att hennes klinik försökt jobba på en bra medelväg mellan att vara stora och små på samma gång.