Mohammed Al-Hakim har längtat hela vintern

12 min

Nu drar Fotbollsallsvenskan igång igen. Spelare, ledare och supportrar har kämpat sig igenom en lång vinter. Också domarkåren ser fram emot säsongen, säger Mohammed Al-Hakim som utsågs till förra årets bästa domare.

Mohammed Al-Hakim gästar Ylva Lilja i P4 Stockholms eftermiddagsprogram och berättar bland annat om hur han på fotbollsplan använder erfarenheter från sitt jobb inom Försvarsmakten.

– Det är en klockren kombination. Det handlar om ledarskap och kommunikation med människor. Dessutom handlar det om att under fysisk påfrestning kunna fatta snabba och riktiga beslut, säger Mohammed Al-Hakim.

Al-Hakim utsågs förra året till "Årets domare".

– Det var väldigt roligt och självklart stort för mig. Jag är stolt över det och det är ett bevis på att den tid och det engagemang jag lagt ner är uppskattat. Det känns väldigt bra och det sporrar för att fortsätta jobba hårt.

Första uppdraget för säsongen är matchen mellan Örebro och Djurgården och Mohammed Al-Hakim medger att det är lite nervöst inför premiären också för en domare.

– Lite nerver måste man ha, säger han. Vi är människor vi också. Vi är fotbollsälskare och vi har passionen för sporten. Men det är bara positiva nerver. Jag har gått och längtat hela vintern efter premiären och nu är det dags, avslutar Mohammed Al-Hakim.