Fängelse för sexbrott mot flicka

1:14 min

En man från Osby kommun döms till fängelse i 2 år och 6 månader för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Det meddelade Hässleholms tingsrätt idag.

Det här handlar om brott som begåtts för nästan 20 år sedan.

Mannen, som idag är i 55-årsåldern, har vid upprepade tillfällen under ett par års tid utnyttjat en minderårig flicka.

Flickan var då - när brotten begicks i slutet av 90-talet, mellan 8 och tio år gammal och övergreppen pågick i ett par år och vid upprepade tillfällen

Det handlar om att mannen rört hennes kön med händer, mun och kön och han har förmått henne att röra hans könsorgan och onanera åt honom.

Övergreppen har skett hemma hos henne, i sängen, soffan och också i bilen på väg till skolan och till idrottsaktiviteter.

Händelser som den nu vuxna kvinnan berättar hur hon försökt förtränga och då inte vågade protestera mot, och hur hon "trodde att det var så vuxna gör med barn".

Hennes berättelse är saklig och självupplevd skriver tingsrätten och den bekräftas också av mannen - som alltså erkänner brott

Mannen hade en nära förtroenderelation till flickan och det, i kombination med hennes låga ålder gör att mannen har visat särskild hänsynslöshet skriver Tingsrätten i sina domskäl.

Det samlade straffvärdet är tre och halvt års fängelse, men tingsrätten tar i beaktande att mannen är tidigare ostraffad, har samarbetat i utredningen och att det gått tjugo år sedan brotten begick - beslutat om två och ett halvt år i fängelse för honom.

Han ska dessutom betala skadestånd på 130 000 kronor.