Fotboll

Kommunens tips inför kvällens hemmapremiär: Gå, cykla eller ta bussen

0:48 min

I kväll är det dags för J-Södras hemmapremiär i Allsvenskan och Stadsparksvallen är i princip slutsåld. Men för att undvika trafikkaos i samband med matchen så stängs Dunkehallavägen av.

Tidigare säsonger har det varit ett stort trafik- och parkeringskaos omkring Stadsparksvallen när Jönköpings Södra har spelat match. Och nu när "Vallen" är ombyggd och tar mer publik, så finns en risk att kaoset blir ännu värre.

– Vi vill ju att man undviker att ta bilen helt och hållet och att man istället tar bussen, eller går och cyklar, säger Mikael Enarsson, trafikingenjör på Stadsbyggnadskontoret.

Anledningen till att Dunkehallavägen kommer stängas av mellan 17:30 – 21:30 är för att polisen har kommit med önskemål om att få ställa upp bortasupportrarnas bussar på Dunkehallavägen, och då har Stadsbyggnadskontoret gjort bedömningen att den befintliga trafiken inte kan gå där samtidigt.

– Vi kommer troligtvis inte behöva stänga av vägen inför varje match. Utan det vi gör nu är att utvärdera detta upplägget och se vad vi kan lära oss av det, och det sker i samråd med polisen och arrangören.

Jönköpings kommun har även gått ut med flera tips till alla som planerar att åka till matchen. På sin hemsida uppmanar de besökarna att gå, cykla eller ta bussen. Buss i linjetrafik kommer att trafikera sträckan som
vanligt med hjälp av trafikvakter.

Kommunen uppmanar även alla som planerar att ta sig till Stadsparksvallen att inte parkera i närheten av arenan utan att parkera inom tio minuters gångavstånd.

Hur planerar du att ta dig till kvällens match, om du ska dit?