Tusentals intresseanmälningar – för 24 radhus

1:31 min

Intresset är stort för de nya bostäderna vid Delsjövägen.

– Vi har haft ett otroligt stort intresse för det här området. Tittar man på andra väldigt heta projekt som vi har så är det mer än dubbelt så många intresserade här, säger Johannes Öberg som är sälj- och marknadschef på Skanska i Göteborgsområdet.  

Totalt ska det bli drygt 500 bostäder på tomten bredvid Delsjövägen i Örgryte/Torp där det gamla radio- och tv-huset Synvillan tidigare låg. Radhusen kommer få dela plats med såväl hyres- som bostadsrätter i det nya området.

Intresset för de nya bostäderna har varit stort.

Trots ett förväntat pris på sju och en halv miljon kronor – och uppåt, har omkring 10 400 personer anmält sitt intresse bara för de 24 radhusen som Skanska bygger.

– I väldigt populära projekt brukar det vara uppemot 20 procent av dem som är lite mer seriöst intresserade. Det innebär att det fortfarande är väldigt många kvar i kön.

Till sommaren ska de första boende flytta in på området och radhusen ska vara inflyttningsklara vid årsskiftet 2017-2018.

Johannes Öberg tror att områdets läge spelar stor roll för det stora intresset, men också den stora bristen på bostäder.

Sju och en halv miljon är mycket pengar. Är du förvånad över det stora intresset?

– Både ja och nej. Det kan vara svårt att förstå för det är mycket pengar. Men tittar man på prisstatistiken för det här området så ser man att det är många som har möjlighet att betala för att bo här och viljan finns där, säger Johannes Öberg.