Trafikverket om kaoset på Norra länken

1:02 min

I morse var det totalstopp i trafiken på Norra Länken vid Tomtebodakurvan. En trafikolycka och skyltar med röda kryss vid de nya avfarterna förvirrade trafikanterna.

– Trafiken dras i ett temporärt läge där skyltarna inte riktigt sitter över rätt körfält. Därför släcker vi de två skyltarna som är missvisande, säger Björn Jonsson, projektledare för de västra delarna av Norra Länken.

Det här var inget ni kunde förutse?

– Nej, vi tyckte att skyltarna satt över körfälten, men de är något förskjutna över körfälten och det reagerade trafikanterna kraftigare på än vad vi hade bedömt.

Det är inte första gången det blir trafikkaos efter omdragningar av vägar,.Varför lär ni er aldrig?

– Det handlar också lite om att tredje man ska lära sig nya situationer och nya trafikdragningar. Man åker samma spår hela tiden och när det sker en förändring, så blir det en ny situation som tar tid att lära sig. Vi tror att man kommer att lära sig den här situationen på någon vecka.

Så det ligger hos trafikanterna att vara mer uppmärksamma?

– Ja, att vara försiktiga och läsa skyltningen, vi har ju försökt att skylta på ett tydligt sätt så att man ska komma till rätt ställe. Läser man skyltarna och följer trafikreglerna och har lite tålamod, så tror jag att det kommer att bli bättre flyt här, inom en vecka.