Dragons coach: Värst är när lönen inte kommer

3:12 min

Den ekonomiska oredan i Sundsvall Dragons påverkar lagledning och spelare. Alla samtal om basket halkar in på ekonomin, säger coachen Tommie Hansson.

Sundsvall Dragons befinner sig i en pressad situation. Den misskötta föreningen är i ett avgörande skede i klubbens historia.

P4 Västernorrland har rapporterat om uteblivna löner till spelare och ledare, miljonskulder och åtskilliga turer hos Kronofogdemyndigheten.

Lagets coach Tommie Hansson hotade vid ett tillfälle att inte leda laget under match, om inte lönen satts in på hans konto. Till matchstart fanns han ändå där vid sidan av planen.

– Det är det värsta, att inte veta när lönen kommer, säger Tommie Hansson.

Har spelarna kommit till dig för att prata?

– Ja, så är det. Det har varit många samtal, och alla samtal halkar in på det här med ekonomin.

Hur löser man såna situationer när lönen uteblir. Hur har ni löst det praktiskt?

– Man har fått hitta andra lösningar. Själv har jag sålt aktier och fonder för att klara den vardagliga ekonomin. När hyran ska in så ska hyran in, så är det bara.

Har du lånat ut pengar till spelarna också?

– Inte jag, men jag vet att det finns andra som gjort det.

Du har kontrakt över nästa säsong. Kommer du att vara med hela det året?

– Vi får se. Jag hoppas och tror på de här människorna som är på väg in i en ny styrelse. De vill ställa allt till rätta.

Med en ny organisation tror jag att det kan bli riktigt bra, då är jag intresserad av att fortsätta.

Du hoppas, säger du. Du kan tänka dig att hoppa av?

– Vi får se. Om inte Dragons skulle få en elitlicens, Basketförbundet ska syna ansökningarna alldeles snart, om klubben går i konkurs eller måste börja om i division två är det inte aktuellt att vara kvar.