Nya S-medlemmar tänker riva upp skolbeslut i Pajala

1:18 min

Socialdemokraterna i Pajala har fått ett 80-tal nya medlemmar ute i kommunens byar. Det handlar i många fall om personer som gått med i partiet för att riva upp kommunfullmäktiges beslut i höstas att stänga byaskolorna i Tärendö och Junosuando.

Med stöd av de nya medlemmarna röstades Lars Fjordström i Junosuando in i Socialdemokraternas styrelse i Pajala och nu ska han driva skolfrågan.

– Ja, det är våran största och första förhoppning att riva upp det beslutet, säger Lars Fjordström, nyinvald ledamot i Pajalas arbetarekommun

Han tror också att det finns stora möjligheter att få igenom ett nytt beslut, då de som vill påverka nu också har engagerat sig.

– Det finns hål att gräva i. Barnen och äldre människor ska aldrig behöva lida, säger Lars Fjordström, som svar på frågan om var pengarna istället ska tas, om man inte står kvar vid tidigare fattade beslut.

I kväll hålls ett informationsmöte i Tärendö om skolfrågan med deltagare bland annat från de byar som berörs av fullmäktigebeslutet om nedläggning av skolorna i Tärendö och Junosuando, och indragningen av en klass i Sattajärvi.