Curling

Svenska OS-silverlaget splittras - Prytz hoppar av

2:27 min

På tisdagen offentliggjordes att OS-silverlaget i curling från Sotji 2014, lag Margaretha Sigfridsson, gör en förändring inför OS 2018.

Ut går Maria Prytz och in kommer Cissi Östlund. Maria Prytz har inte riktigt haft motivationen kvar de efter OS och väljer därför att kliva av.

Cissi Östlund var skipper i det numera nedlagda Karlstadslaget Team Ahlmarks som splittrades för några veckor sedan. Förändring i Lag Sigfridsson och så även för förbundskapten Peja Lindholm.

– Det blir ju ett lag mindre av dom. Jag menar, i år har vi ju haft EM och VM med två olika lag och nu finns bara ett av dom kvar. Vi får väl se hur övriga spelare tänker göra framöver. Men vad vi vet är att en väldigt duktig spelare i Maria Prytz slutar, men Cissi Östlund är också en fantastisk spelare som kommer in i hennes roll där som vice skip och som avslutare och det tror jag kan bli vädigt väldigt bra, säger Lindholm till Radiosporten.

Maria Prytz säger i pressmeddelandet att hon saknat motivationen efter OS i Sotchi. Hur ska du hålla uppe moralen på de övriga tre och en ny lagmedlem i lag Sigfridsson?

– Det är inget problem alls. Och skulle det varit så att det var jag som skulle göra det vore det fel, då har man inte drivkraften. Det är drivkraften som är det viktiga. Dom tejejrrna som är kvar känner att de har drivkraften och så får dom ju ny inspiration nu som kan ge lite extra näring med Cissi Östlund in i laget.

Påverkar det här någonting i satsningen mot OS 2018?

– Nej, egentligen inte. Maria Prytz är ju en fjärdedel i laget och nu kommer det in en ny fjärdedel och målsättningen för laget har ju hela tiden varit OS 2018 så den resan fortsätter.

Vad blir då lösningen för Cissi Östlund som bor och verkar i Karlstad. Kommer hon att flytta eller kommer de träna på egen hand för att sedan stråla samman på tvälingar och läger?

– Det får vi se. Det är så nytt allting. Vi måste sätta oss ner under våren och gå igenom allt. Vi åker faktiskt till Playitas med både Lag Sigfridsson och Lag Edin och medlemmar från SOK. Där ska vi sitta ner tillsammans och lägga upp planerna hur det ser ut framöver.

Då återstår att se vart det bär framöver. Men du har stora planer och fortfarande är det pallen som gäller i OS i Pyeongchang 2018?

– Det kommer inte ändras en sekund i den målsättningen.