Lena Träff (S): De andra partierna borde inte lägga sig i

1:14 min

Efter att Socialdemokraterna förlorat makten i Arboga lägger nu partiet en del av ansvaret på de tidigare samarbetspartierna. 

Läs och lyssna på vår samlade rapportering här!

Efter att Socialdemokraterna i Arboga förklarat att de inte har förtroende för sitt egna kommunalråd Agneta Bode (S) lämnade Centerpartiet, Vänsterpartiet och Omsorgspartiet samarbetet.

Idag fick vi veta att de tre partierna hade pratat ihop sig redan innan Socialdemokraternas medlemsmöte och bestämt sig för att om S röstade för att avsätta kommunalrådet skulle de ringa moderaterna.

Det är Lena Träff (S), ordföranden för Arbetarekommunen, som socialdemokraternas organisation i Arboga heter, som är kritisk till de tidigare samarbetspartiernas agerande. 

– Det är personen Agneta Bode som Centerpartiet, Omsorgspartiet och Vänsterpartiet har ställt sig bakom men när de gjorde ett avtal om samarbete så skrev de det med Socialdemokraterna och vad jag vet så är det väl ändå inte president i Arboga, säger Lena Träff (S).

Men de måste väl få välja vilka de vill samarbeta med i alla fall? 

– Jo i och för sig men de lämnar ju samarbetet med oss på grund av att vi inte har förtroende för Agneta Bode. 

De borde inte lägga sig eller?

– Nej absolut inte för vi ville hålla det här inom styrelsen först och främst och sen skulle medlemmarna på ett medlemsmöte också säga sitt. Och Agneta Bode förlorade ju faktiskt.