Programips P1

Onsdag 11 maj: Duktiga pojkar och misslyckade män, del 2

Kl. 11.04-11.30
– Jag vill vara världens bästa man som kan bära och lyfta men jag kan inte utan jag måste be min assistent att göra det åt mig. Då säger tjejer jag varit tillsammans med att om det inte är jag som gör det rent fysiskt så gills det inte. Så jag räknas inte som fullvärdig man ens i ett förhållande där partnern har valt mig.

Det är 15 år sedan Mia träffade Ante första gången i ett program om hur det är att ha barn och vara funktionsnedsatt. Nu möts de igen efter sex år och fortsätter samtalet om att vara man och fysiskt svag. En man måste vara stark annars blir kvinnor arga säger Ante som blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av kvinnor trots att han sitter i rullstol, eller kanske just därför?

Ante är några av de män lyssnarna får möta i Mia Blomgrens nya serie "Duktiga pojkar och misslyckade män" som är en uppföljning av den uppmärksammade serien "Män om patriarkatet".


Duktiga pojkar och misslyckade män är en serie i tre avsnitt som sänds onsdagar med start 4 maj kl. 11.04-11.30 i P1. Programmen finns även på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.