CURLING

Lag Edin illa ute efter ny förlust

1:32 min

Efter fyra raka segrar har nu Lag Edin tre raka förluster på curling-VM i Basel efter förlust också mot Norge Nu krävs seger i minst tre av de fyra återstående matcherna för slutspel.

Det började bra för Lag Edin. Lagen följdes åt fram till den åttonde omgången då en liten miss gjorde att Tomas Ulsrud kunde "stjäla" en poäng trots svensk sistasten. Och det är givetvis frustrerande att vara så nära och med ett litet misstag förlora en match.

Sverige har nu fyra matcher kvar att spela. Det krävs vinst i tre, kanske alla fyra för att ta sig till slut

– Vi ska försöka spela lite bättre och försöka hålla den första halvan av matchen vi hade mot Norge så tror jag det kan bli några fler segrar. Det är bara att ta match för match, säger Niklas Edin.

Isen har det pratats mycket om, du har pratat en del om den. Man kunde exempelvis se en av era stenar tidigare idag tvärstanna på en frostflaga i ett avgörande läge. Hur frustrerande är detta?

– Isen är ju uppriktigt sagt helt värdelös. Man får göra så bra man kan. Det är svårt för alla lagen där ute då det är tillfälligheter som avgör. Man får försöka hålla humöret uppe.

Vad finns det då att ta med sig från den här matchen eller ska man bara göra en "ctr/alt/delete" inför avslutningen nu i grundomgångens avslutande fyra matcher?

-Nej, vi gör en grymt bra match och det är den där stenen i åttonde som fäller oss där vi har ett bra läge att slå dom fram till dess.

Imorgon onsdag möter Sverige favoriterna Kanada. Den matchen startar 14:00 så lag Edin får en välbehövlig sovmorgon i Basel.