Forsberg avgår från sin roll i Modo

Peter Forsberg säger upp sig från sin roll som assisterande general manager i Modo hockey, skriver Modo på sin hemsida.

Beslutet har inget med Modos uttåg ur SHL att göra, enligt föreningen. Modos ordföranden Tomas Byberg säger att det togs för runt två månader sedan. Så efter fem år i rollen är ”Foppa” nu inte längre anställd av klubben.

– Det var ju inte så att jag hoppade av mitt under säsongen. Efter fem säsonger känner jag att tiden inte räcker till, helt enkelt. Vi väntar vårt tredje barn inom kort, och då har vi tre stycken under tre år. Jag kan inte tänka mig att det blir så svårt att få tiden att gå. Plus att jag har mitt jobb att sköta, säger Peter Forsberg.

Forsberg säger att han kommer att fortsätta att försöka hjälpa Modo och föra laget tillbaka till svensk ishockeys finrum.

– Bara för att jag inte är GM (general manager, assisterande) längre innebär inte det att jag inte kommer att försöka hjälpa till. Jag ska göra vad jag kan. De två sista säsongerna var jobbiga, men före det blev det i alla fall två slutspel och ett play in, säger Forsberg och fortsätter:

– Det har varit ett otroligt turbulent år. Massor har hänt, som normalt inte ska hända. Whitney fick fotproblem, Welsh kom in sent, Byron Ritchie fick skadeproblem, Lapierre åkte hem, Haataya också – och Larry Huras var ingen hit som tränare.

Och hockeyikonen har saken klar för sig:

– Modo ska vara i SHL. För bygden är det viktigt, men samtidigt ska man inte vara där och förlora många matcher. Nu vinner vi förhoppningsvis tillräckligt mycket i allsvenskan för att ta oss upp igen, säger Peter Forsberg.