Champions League

Experten om utvisningen: ”Helt avgörande”

Atlético Madrids Fernado Torres utvisning mot Barcelona förändrade allt, enligt Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Fernando Torres gav Atlético Madrid ledningen borta mot Barcelona i den 25:e minuten. Men tio minuter senare blev anfallaren utvisad, och Barcelona vände och vann med 2-1.

– Det var helt avgörande, särskilt som han Fernando Torres var väldigt bra för Atlético Madrid. Han var den spelare som det hände mest kring och han låg bakom mycket framåt. Atlético var det bästa laget under den första halvtimmen och det kändes då som att de hade koll på saker och ting. Det var ganska klumpigt gjort av Torres att gå in i en duell vid mittplan på ett sånt sätt, säger Henriksson om situationen som föranledde det andra gula kortet.

Stor matchhjälte blev i stället Barcelonas anfallare Luis Suárez med två mål (läs mer om matchen här).

– Suárez gjorde inte särskilt mycket men han stod vid rätt plats i straffområdet två gånger. Och det sista nickmålet var väldigt snyggt.

I kvällens andra CL-kvartsfinal besegrade Bayern München Benfica med 1-0. Ett resultat som portugiserna nog inte sörjer.

– Benfica hade ändå en del målchanser som kunde gett dem ett oavgjort resultat. Segern var inte orättvis, Bayern var det bättre laget, men det som var en kraftig Bayerndominans under de första 20 minuterna gick sedan över till att bli en jämn tillställning. Jag tror Benfica ser möjligheterna till en skräll nästa tisdag.

Den svenske succébacken Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen som mittback för Benfica.

– Utan att sticka ut på något vis så skötte han det bra. Han drog på sig ett gult kort när han drog Robert Lewandowski i tröjan men annars hade han bra koll, säger Henriksson.