Sanders och Cruz tar hem Wisconsin

Bernie Sanders vinner Demokraternas primärval i delstaten Wisconsin över Hillary Clinton och Ted Cruz tar hem segern över Donald Trump på den republikanska sidan, uppger amerikanska medier.

"Wisconsin, i dag har du sänt ett starkt meddelande: när vi samarbetar finns det inget vi inte kan åstadkomma", skrev Bernie Sanders på Twitter när medierapporter gjorde gällande att han skulle ta hem segern i den nordliga delstaten.

Sanders hade inför valet ett knappt övertag men nationellt leder hans rival Hillary Clinton fortfarande nomineringsracet.

I Republikanernas primärval ser det ut som att Ted Cruz tar hem segern över Donald Trump, som tagit hem flest delstater hittills.

Trump har haft svårt att samla stöd i Wisconsin, och Cruz seger ses som ett genombrott för de republikaner som försöker hindra den kontroversielle affärsmannen från att kamma hem presidentkandidaturen.

Det har varit en tuff vecka för Trump inför primärvalen i Wisconsin. Han blev tvungen att backa efter att ha sagt att kvinnor som gör olagliga aborter bör straffas, och efter att ha uttryckt stöd för en medarbetare som anklagades för misshandel.

Dessutom har han vid flera tillfällen attackerat lokala politiker, vilket inte ser ut att ha uppskattats av statens väljare.