Forsbergs drömmål och Karlsson tangerade poängrekord

Radiosporten har tagit ut nattens tre NHL-snackisar.

Forsbergs klassmål

Filip Forsbergs gjorde ett riktigt klassmål mot Colorado. Målet kom i powerplay. Backen Shea Weber sköt ett skott som studsade via Colorados målvakt Semjon Varlamov och vidare via Predators forward Ryan Johansens skridsko till Forsberg, som lugnt lade den mellan sina ben och därefter flippade in den i mål. Det var NHL-stjärnans 32:a mål för säsongen.

– Det kom mest spontant, men klart att jag provat den här varianten på träningar tidigare, säger Forsberg till Expressen.

Se målet här

Karlsson tangerade poängrekord

I matchen Ottawa-Pittsburgh gjorde Erik Karlsson matchens första mål och 1-0 för Senators. Han tangerade därmed Nicklas Lidströms poängrekord för svenska backar, skriver Aftonbladet, och är den förste back på tio år att nå 80 poäng.

Han är också den 18:e backen i NHL:s historia att komma upp i 80 poäng under en säsong, enligt nhl.com.

Det är lite solsken mitt i regnet, jag är såklart glad över att nämnas i samma andetag som "Lidas". Men det här är ändå den mest frustrerande säsongen i min karriär, säger Karlsson till Aftonbladet.

Colorado har inte fått lyftet man hoppats på och missar Stanley Cup. Karlsson skulle därmed kunna spela med Tre Kronor i VM, men säger till Aftonbladet att han inte planerat det.

– Inte när det varit så här och inte när vi har World Cup redan i september, säger han.

Lundqvist blev matchens lirare

I New York utsågs målvakten Henrik Lundquist till en av matchens spelare när Rangers vann mot Tamba Bay.

Tampa tog ledningen med 2-0 men Rangers vände och vann med 3-2.

Matchfakta från NHL i vår målserice