Infantino indragen i Panama-skandalen

Fifas nya ordförande Gianni Infantino har också dragits in i Panama-skandalen. Dokument visar att Infantino undertecknat ett kontrakt med affärsmännen Hugo och Mariano Jinkis gällande TV-rättigheter för Champions League. Båda affärsmännen misstänks för korruption.

Affärsmännens bolag Cross Trading som köpte rätten att sända fotbollen sålde den sedan vidare för tre gånger pengarna. Enligt BBC ska Gianni undertecknat dessa dokument under 2006 - men hävdar att han inte gjort något fel.

– Jag är bestört och kommer inte att acceptera att min integritet ifrågasätts, säger han i ett uttalande.

– Det finns ingen som tyder på att varken Uefa eller jag personligen ska ha gjort något fel.

Uefa hävdar att försäljningen av tv-rättigheterna för Champions League skedde genom en öppen budprocess.

Nu ska Fifas etiska kommitté utreda ärendet enligt en källa inom Fifa.

Hugo och Mariano Jinkis riskerar att utlämnas från Argentina till USA eftersom de under flera års tid mutat fotbollspampar i Sydamerika för att få TV-rättigheter till olika mästerskap. Det är i ett av kontrakten till dessa mästerskap med Cross Trading som Infantinos namn dyker upp.

BBC menar att dokumentet Fifa-presidenten undertecknat gett Cross Trading rättigheterna för Champions League i Ecuador för åren 2006-2009. Rättigheter som köpts av Cross Trading för 111000 dollar, som sedan sålts vidare för tre gångar det beloppet.

Enligt BBC finns det ännu inga bevis som menar på att Infantino själv har mottagit några mutor rörande kontraktet som skrevs under 2006.