Mikael Holmqvist ny tränare för Brynäs J18

Brynäs IF har nu gjort klart med ny tränare för J18-laget efter Lars "Lillis" Lövblom som klivit av. Det blir Mikael Holmqvist från Hofors som tar över.

Holmqvist kommer närmast från jobbet som tränare i Borlänge Hockey som han ledde till kvalserien för Allsvenskan från Division 1, och nu blir han alltså tränare för Brynäs J18-killar.

Mikael Holmqvist och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt på tre år.

– Jag är mycket glad över att jag har kunnat knyta upp Mikael till vårt J18-lag, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF i ett pressmeddelande.

Mikael Holmqvist är född 1976, och kommer från Hofors. Han har själv haft en lång spelarkarriär på Allsvensk nivå där han var en producerande spelare med starka ledaregenskaper.

Efter avslutad karriär har han valt att fokusera på ledarrollen där han under fem säsonger varit huvudtränare för seniorlag på olika nivåer.

– Jag är otroligt glad över att jag får chansen att jobba med en av Sveriges bästa juniorverksamheter i en sådan anrik förening som Brynäs IF. Det här var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Mikael Holmqvist i pressmeddelandet.